Vacature: bestuurslid Stichting Steunpunt Huren Groningen

Wij hebben een vacature voor een bestuurslid. Solliciteer nu om onderdeel te worden van Steunpunt Huren Groningen!
Lopster Veerhuis. Foto: m66roepers
Lopster Veerhuis. Foto: m66roepers

Steunpunt Huren Groningen zoekt per 1 september 2023 een nieuw bestuurslid op vrijwillige basis! Deze functie biedt de kans om in een bestaande organisatie met een jong en enthousiast bestuur op te trekken en de stichting naar eigen inzicht op een (nog) hoger niveau te brengen! Ben jij enthousiast en zit jij vol met ideeën om je in te zetten voor de belangen van huurders in Groningen? Lees vooral verder! 

Wat bieden wij? 

We zijn een gezellig team van zeven vrijwilligers, drie bestuursleden, en één directeur en breiden steeds meer uit. Sinds september 2022 zijn we gestart, we zijn nog een lerende organisatie met grote ambities.

Het bestuur bestaat uit drie functies: voorzitter, secretaris en penningmeester. We kijken graag met jou naar welke rol bij je past en kunnen dan ook nog wijzigingen aanbrengen in de huidige rolverdeling binnen het bestuur. 

Het vervullen van een bestuursfunctie bij Steunpunt Huren Groningen is een unieke kans om ervaring op te doen in een groeiende en professionele organisatie. Je krijgt inzicht en kunde in het omgaan met personeel en personeelsbeleid. Denk hierbij aan functioneringsgesprekken, salariëring en rechten en plichten over en weer in een arbeidsrelatie. Naast dat we natuurlijk zoveel mogelijk willen betekenen voor de huurders in Groningen.

Wie zoeken wij?

Onze ideale kandidaat is maatschappelijk betrokken en wil zichzelf verder ontwikkelen, ziet kansen en grijpt deze aan. Besturen is niet vrijblijvend, zeggen we er maar eerlijk bij. Daarom zoeken wij in elke bestuurder iemand met verantwoordelijkheidsgevoel, strategisch inzicht en de wil om vrijwillig een aantal uur in de week aan bestuurswerk te besteden. Omdat onze bestuurders ook nog andere werkzaamheden hebben naast hun bestuurstaken vraagt dit af en toe om het nodige schakelen en flexibiliteit.

De functie vereist op dit moment een inzet van ongeveer 4 uur per week. Deze tijdsbesteding is relatief vrij in te delen. Wij vergaderen als bestuur eens in de twee weken, hebben een gezamenlijke vergadering met onze Raad van Toezicht ongeveer twee keer per jaar en met enige regelmaat ook een vrijwilligersvergadering. Daarnaast doen we ook gezellige dingen met elkaar zoals een borrel en een jaarlijks uitje.

Direct solliciteren? Wij kijken ernaar uit!

Heb je interesse in een bestuursfunctie bij Steunpunt Huren Groningen? Solliciteer dan direct! Stuur een mail naar l.deijs@steunpunthuren.nl onder begeleiding van een motivatie en curriculum vitae. 

Vragen?

Uiteraard kun je voor vragen over de vacature of een vrijblijvend gesprek over de werkzaamheden mailen naar l.deijs@steunpunthuren.nl. Voor meer informatie over onze werkzaamheden kan je natuurlijk altijd even een kijkje nemen op onze website.

Bekijk ook

Foto: Stella Dekker.

Wat je moet weten over de huurverhoging 2024

Vanaf 1 juli 2024 mag de verhuurder de kale huurprijs weer verhogen. Dit betekent dat de meeste huurders eind april al een huurverhogingsvoorstel toegezonden krijgen. Hoe controleer je als huurder of dit volgens de regels gebeurt?

Foto: Christian Dubovan.

Doe een huurprijscheck

Regelmatig krijgen wij bij het Steunpunt Huren vragen over de juistheid van de huurprijs. Daarom zetten we in dit artikel de belangrijkste zaken op een rij.