Krijg duidelijkheid over all-in huurprijzen

Bij een all-in prijs is er geen onderscheid tussen de kale huur en de bijkomende kosten. Kijk hier wat je eraan kan doen.
Foto: Cottonbro.
Foto: Cottonbro.
Foto: Cottonbro.
Foto: Cottonbro.

Een all-in prijs betekent dat de verhuurder je alleen een totaalbedrag geeft voor de huurprijs. Zo weet je niet wat je kale huur is en wat je bijvoorbeeld betaalt aan servicekosten.

All-in huurprijzen zijn niet wenselijk. Bij zo’n totaalprijs kun je namelijk niet vaststellen of de kale huurprijs wel gerechtvaardigd is en of je eventueel een te hoog voorschot betaalt voor de servicekosten.

Een all-in prijs kan nooit geliberaliseerd zijn, omdat de kale huurprijs onbekend is. Die kale huurprijs is namelijk essentieel om te bepalen of het een geliberaliseerde huurwoning betreft. Om dezelfde reden mag een all-in prijs in principe niet verhoogd worden.

Je kunt je verhuurder verzoeken om de all-in prijs op te delen in de kale huurprijs en servicekosten. Indien de verhuurder dat verzoek niet honoreert, kun je contact opnemen met het Steunpunt Huren Groningen.

Het Steunpunt kan bemiddelen met je verhuurder of je helpen om de zaak voor te dragen aan de Huurcommissie. Dan zou je huurprijs lager uit kunnen vallen.

Bekijk ook