Steunpunt Zoekt Vrijwilligers

Help jij graag anderen en wil je graag ervaring opdoen in het huurrecht? Lees dan snel verder!
Lopster Veerhuis. Foto: m66roepers
Lopster Veerhuis. Foto: m66roepers

Bij het Steunpunt Huren Groningen zijn wij op zoek naar enthousiaste en gemotiveerde vrijwilligers.

Het Steunpunt staat bij, ondersteunt en adviseert huurders bij allerlei vragen op het gebied van huurrecht. Gedacht kan worden aan vragen met betrekking tot het huurcontract, vragen over servicekosten, vragen over gebreken aan de gehuurde woonruimte maar bijvoorbeeld ook over de juistheid van een voorstel tot huurprijsverhoging.

Iedere inwoner van de gemeente met een huurvraag of huurprobleem is van harte welkom bij het Steunpunt Huren. Het Steunpunt beantwoordt niet alleen vragen maar gaat ook op huisbezoek, onderhandelt met verhuurders en start waar nodig een procedure op bij de Huurcommissie om tot een oplossing voor de huurder te komen.

Wie zoeken wij?

Ben jij een WO of HBO rechtenstudent in Groningen, gemotiveerd om mensen te helpen en op zoek naar unieke praktijkervaring binnen je studie?
Bij het Steunpunt Huren kun je ervaring opdoen in het huurrecht door inwoners van de gemeente Groningen te helpen met hun huurderszaken.

In ons mooie kantoor aan het Damsterdiep kun je samen met medestudenten een unieke ervaring opdoen voor wat betreft bemiddeling, praktijkkennis, huurrecht trainingen, en dergelijke.

We zoeken studenten die sterk geïnteresseerd zijn in het huurrecht en minimaal 4 uur per week beschikbaar zijn. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat iemand intrinsiek gemotiveerd is om anderen te helpen en dat er zowel individueel als in teamverband kan worden samengewerkt. Vanzelfsprekend vinden wij het belangrijk dat iemand de Nederlandse taal goed beheerst, in woord en geschrift.

Wat bieden wij?

Het Steunpunt biedt een kleinschalige maar gezellige werkomgeving, welke zich bezighoudt met allerlei aspecten van het huurrecht. Hierbij kan er ervaring worden opgedaan in het contact (onder)houden met en bijstaan van huurders waardoor er ook ervaring met dossieropbouw opgedaan wordt.

Tevens bieden wij specialistische kennis m.b.t het huurrecht van woonruimte en is er de mogelijkheid om ervaring op te doen in het starten en voeren van procedures bij de Huurcommissie.

Ook kan het zijn dat je meegaat op huisbezoek, om bijvoorbeeld naar gebreken te kijken welke een huurder gemeld heeft. Het is dus de ideale mogelijkheid om jezelf klaar te stomen voor een tentamen huurrecht of om ervaring in de rechtspraktijk op te doen.

Is dit iets voor jou en lijkt het je leuk om huurders uit de brand te helpen? Stuur dan je CV + motivatiebrief op naar: info@steunpunthurengroningen.nl en hopelijk tot snel!

Bekijk ook

Foto: Stella Dekker.

Wat je moet weten over de huurverhoging 2024

Vanaf 1 juli 2024 mag de verhuurder de kale huurprijs weer verhogen. Dit betekent dat de meeste huurders eind april al een huurverhogingsvoorstel toegezonden krijgen. Hoe controleer je als huurder of dit volgens de regels gebeurt?

Foto: Christian Dubovan.

Doe een huurprijscheck

Regelmatig krijgen wij bij het Steunpunt Huren vragen over de juistheid van de huurprijs. Daarom zetten we in dit artikel de belangrijkste zaken op een rij.