Vacature eerste directeur Steunpunt Huren

Het Steunpunt Huren zoekt haar eerste directeur. De directeur regelt de dagelijkse gang van zaken en staat huurders bij.
Selwerd. Foto: Diepzeekonijn
Selwerd. Foto: Diepzeekonijn

Stichting Steunpunt Huren Groningen heeft per 1 Oktober 2022 een vacature voor de positie van directeur. Het werk als directeur bij het Steunpunt Huren Groningen is een goede stap in een loopbaan in het juridisch vakgebied. Het is een ideale baan na een rechtenstudie. De directeur behandeld zelf zaken en vertegenwoordigt cliënten gedurende procedures, bemiddeling en/of onderhandelingen. Het Steunpunt Huren Groningen biedt een goede basis voor een jurist in de eerste jaren van haar/zijn carrière. 

Wat is het Steunpunt Huren Groningen
Wij helpen (voornamelijk) huurders in de gereguleerde sector bij zaken zoals, maar niet uitsluitend, een te hoge huurprijs, onderhoudsgebreken of het ontbreken van een servicekostenafrekening. Wanneer huurder en verhuurder er onderling niet uitkomen, ondersteunen wij de huurder bij het voeren van een procedure bij de Huurcommissie.

Stichting Steunpunt Huren Groningen wordt gefinancierd door middel van een gemeentelijke subsidie. Het Steunpunt Huren is recent opgezet, dus de vacature biedt de kans om de organisatie op en uit te bouwen. De dagelijkse leiding van de organisatie ligt bij de directeur. Voorts worden de werkzaamheden door vrijwilligers gedaan. Het stichtingsbestuur en de Raad van Toezicht zijn onbezoldigd.

Takenpakket
De directeur heeft zowel juridische als organisatorische taken. Primair behandeld de directeur zelfstandig zaken. Te denken valt aan het leiden van een bemiddeling tussen huurder en verhuurder of het voeren van een procedure bij de Huurcommissie. Op verzoek van huurders komt een medewerker of vrijwilliger van Steunpunt Huren thuis langs om te bepalen of de huurprijs te hoog is. Ook worden zaken als achterstallig onderhoud en servicekosten gecontroleerd. 

De organisatorische taken bestaan uit de coördinatie van vrijwilligers en de dagelijkse leiding van de organisatie. De concrete invulling van deze taken geschiedt in onderling overleg, u kan hierbij denken aan het opstellen van een rooster voor kantoordiensten en spreekuren, het organiseren van trainingen rondom thema’s die het Steunpunt Huren behandeld en meer.

Profiel
De kandidaat beschikt over de volgende eigenschappen:
• u hebt een hbo- of academische opleiding met een juridische achtergrond afgerond;
• u bent maatschappelijk betrokken en gemotiveerd om huurders te ondersteunen;
• u bent in staat om met beperkte middelen creatieve oplossingen voor problemen te vinden;
• u kunt zelfstandig werken, dat betekent de regie houden en administratie voeren over uw zaken;
• u bent schriftelijk vaardig;
• u vindt het plezierig om met vrijwilligers samen te werken en een coördinerende rol te vervullen;
• u beschikt aantoonbaar over organisatorische en administratieve vaardigheden.

Wij bieden u:
• een aanstelling voor 32 uur per week (0,8 fte), met ingang van 1 Oktober 2022;
• een salaris per maand van € 2800,00 bruto op basis van een 40-urige werkweek (1,0 fte), aangevuld met 8% vakantietoeslag;
• een arbeidsovereenkomst met een duur van 12 maanden, met uitzicht op verlenging;
• specialistische kennis op het gebied van het huurrecht van woonruimten;
• De mogelijkheid ervaring met procederen bij de Huurcommissie en kantonrechter op te doen;
• een motiverende en flexibele werkomgeving.

Vragen
Heeft u naar aanleiding van deze vacature nog vragen kunt u contact opnemen met het bestuur van de stichting via bestuur@steunpunthuren.nl. Hier beantwoorden wij graag uw vragen.

Solliciteren
Stuur uw curriculum vitae met begeleidende brief voor 31 augustus naar bestuur@steunpunthuren.nl ter attentie van Dhr. M. Jongman onder vermelding van ‘sollicitatie Directeur Steunpunt Huren Groningen’. 

De gesprekken zullen in beginsel plaatsvinden op maandag 5 september 2022. Sollicitanten wordt verzocht deze datum vrij te houden en eventuele verhindering bij de sollicitatie te vermelden.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Bekijk ook