Steunpunt Huren zoekt eerste directeur

Met het openstellen van deze vacature wordt de volgende grote stap naar een eerlijke huurmarkt voor stadjers en studenten gezet.
Lopster Veerhuis. Foto: m66roepers
Lopster Veerhuis. Foto: m66roepers

Het Steunpunt Huren in de gemeente Groningen is op zoek naar zijn eerste directeur. Met het aannemen van de eerste medewerker worden grote stappen gezet naar het openen van de fysieke spreekuurlocatie. “Hiermee kunnen we de volgende grote stap in onze dienstverlening zetten om honderden huurders per jaar te kunnen gaan helpen.” Zegt Matthijs Oldenburger namens het stichtingsbestuur.

Het Steunpunt Huren is opgezet op initiatief van de gemeenteraad na het jarenlang aanhoren van verhalen van ongewenst verhuurdersgedrag en intimidatie. Hiermee hoopt de gemeenteraad de relatief zwakkere positie van de huurder verder te versterken. Iedere inwoner van de gemeente is straks welkom met hun vragen over hun problemen met bijvoorbeeld hun huurprijs of het onderhoud aan hun woning.

Eerder ging de website voor het Steunpunt Huren al de lucht in, en nu komt er een medewerker bij die de concrete hulpvragen gaat behandelen. De directeur wordt daarbij verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken en het leiding geven aan het team van vrijwilligers. De afgelopen periode heeft de organisatie alles in orde gemaakt om ook een fysiek loket te openen waar spreekuren gehouden kunnen worden.

Met het werven van de eerste directeur gaat een grote wens van het Steunpunt Huren in vervulling: “Het aannemen van de directeur voor 32 uur in de week is de laatste horde voor het openen van de spreekuurlocatie genomen. Straks kunnen alle Groningers gratis juridisch advies en ondersteuning krijgen. Hiermee kunnen we echt verschil gaan maken. Het is de volgende grote stap naar een eerlijke huurmarkt voor stadjers en studenten.” volgens Oldenburger.

Bekijk ook